uppdrag granskning - den andra våldtäkten

« 2010-03-25 / 21:11:15 | kategori: Ebba »


satt & tittade på uppdrag granskning förut & vilket jävla sjukt äckligt samhälle man lever i egentligen. vad är det för människor (vuxna människor dessutom) som kan ställa sig bakom en våldtäksman som har blivit dömd & det finns bevis som visar att det är sant, hur kan man trycka ned offret & påstå att hon ljuger & starta hatgrupper över facebook & liknande emot henne?  vadfan är det för fel på folk? 
(borde inte bilddagboken, facebook, lunarstorm mm. som är forum för UNGDOMAR först & främst, ha mer koll över vad som skrivs?)

det växlade mellan tårar & frustration när jag såg programmet. jag vill bara hålla om dessa två unga tjejer som blivit utsatta för först våldtäkt av en klasskamrat på skolans område (där man absolut ska kunna känna sig trygg) & när de sedan faktiskt vågar polisanmäla detta så blir de besvarade med total kränkning av ett helt samhälle, jag vill kunna ha den makten att kunna få människor att fatta att såhär gör man bara inte.
ska man inte stärka en människa som vågar ställa sig upp & förklara att man blivit orättvist behandlad, istället för tvärtom? 

jag hörde en kommentar både i radio & i programmet av en kvinna som löd ungefär 'han ser inte ut att vara den som behöver göra något sånt, han är snygg & det är inte svårt för honom att få tjejer' ASSÅ HALLÅ? hur ser en våldtäksman ut då? ser de ut på ett speciellt sätt? & vem i helvete behöver våldta någon, någonsin? spelar det någon roll om man är snygg eller (för att använda ett mildare uttryck) mindre snygg? bara för att man inte ser ut på ett visst sätt så betyder det väll inte att man har mindre i huvudet eller behöver våldta tjejer för att få sex?
eller ser alla så smalt så det bara är snuskgubbar & invandrare som gör sånna saker?
jag trodde inte ens man kunde resonera så, kanske om man är 13 år & inte vet riktigt vad som är rätt & fel, men en 50 årig kvinna (tror jag) som har bestämt sig för att denhär pojken kan inte ha våldtagit någon för att han ser bra ut? ge människan psykvård.
självklart kan man ha olika åsikter om detta men man dömmer inte en 16 årig pojke för våldtäkt om det inte finns bevis för det, så enkelt är det! & man ställer sig absolut inte bakom honom & uttalar sig om att det är honom det är synd om i denhär situationen, då är någonting väldigt fel mentalt .

verkligen all kärlek & omtanke till dessa tjejer som har behövt vara med om något så fruktansvärt .

se avsnittet här .
Anonym
    

Visst är det hemskt hur man kan behandla ett offer fortfarande så här år 2010. Man kan tro att vi lever fortfarande på 1700-talet då man brände häxor(utsatta kvinnor, tjejer) på bål för att man var rädd för vad det kunde föra med sig i vårt manliga samhälle....!!

    
    2010-03-26 @ 10:03:26               
         
    

    Namn:
Kom ihåg mig?

    E-postadress:


    Bloggadress:


    Kommentar: