Välkommen till min nya blogg!

« 2010-04-18 / 22:16:30 kategori: Allmänt »

Sherlock Holmes är känd som huvudpersonen i en rad serier detektivhistorier som är skrivna av sir Arthur Conan Doyle. Han är en mästerdetektiv och låter sig inte bli skrämd över någonting. Det var i samband med romanen En studie i rött som Sherlock Holmes kom till världen, det var år 1887.

Karaktären Sherlock Holmes byggdes på författarens egen universitetslärare, Joseph Bell, vars observationsförmåga var legendarisk.

När de första novellerna publicerades i tidningen The Strand Magazine några år senare, fick Sherlock stor ryktbarhet och han karakteriserades av sin iakttagelse och slutledningsförmåga.

Holmes spelade fiol. Under vissa perioder injicerade han stark kokainlösning i brist på den stimulans som arbetet annars ger.

Det sägs att Sherlock Holmes var den som gjorde kriminalteknik populär och den typiska metoden är att han genomför moderna brottsplatsundersökningar.

Genom deduktion får han fram fakta ur bevis vilket leder till att fallet klaras upp. Sherlock Holmes metod kan därför kallas för en positivism.

Fortfarande idag är Sherlock Holmes berättelserna lika kända eller kanske ännu mer kända. Det senaste som gjorts är en film som har biopremiär i år.

 

         
    
Kommentera inlägget här:

    Namn:
Kom ihåg mig?

    E-postadress:


    Bloggadress:


    Kommentar: