Hej jag heter blabla och jag måste gå nu!

    publicerat: 2012-02-02 / 15:51:35
    kategori: Allmänt
fsdgggsdfgsfg

Om England ..

    publicerat: 2010-04-02 / 04:04:37
    kategori: Allmänt

Livskvaliteten är som tidigare nämnt väldigt olikt Sverige, räkna med sämre standard och då de flesta husen är gamla viktorianska hus är det inte många hus som har isolering samt det är mycket fusk byggen/renoveringar. Heltäcknings mattor finns fortfarande i de flesta hemmen och det är inte många som tar av sig skorna innan de går in (spelar ingen roll om det har regnat).

 

 

Englands matkultur är också väldigt olik den svenska, även om den blir bättre och bättre. Pommes till de flesta rätter, egg och bacon och mängder av öl… (och Prins Charles skyller landets fetma problem på McDonalds… )
Återvinning är något som enbart nyligen har blivit stort och de blandar allt i en påse, och har inte sett en batterihållare sedan jag flyttade hit. Tydligen slänger londonborna lika mycket skräp som fem fulla dubbeldäckare på 5 minuter

 

Det som slår mig först är nog svenskarnas oförmåga att bekräfta andras närvaro. Britterna hälsar, ber om ursäkt när de ska tränga sig förbi, frågar om du behöver hjälp etc. I Sverige verkar många till varje pris undvika att tala med främmande människor, även i de enklaste vardagssituationer. Sitter du på bussen och någon utanför dig ska av är det inte direkt ovanligt om personen ifråga helt tyst halvreser sig upp och sen puffar på dig med sin väska istället för att helt enkelt säga "ursäkta, jag ska av här". Och ingen höjer på ögonbrynen över beteendet!

Jag har aldrig sett så mycket flaggor hänga ut från fönstren i något annat land som i England när spelar i fotbolls-VM. Plötsligt blir alla entusiastiska patrioter som är ett med sitt lag. På pubarna har de storbilds-TV och många av männen samlas för att tillsammans heja högljutt på de sina.

 

I övrigt har engelsmännen kontroll på sina känslor

 

skillnad mellan män och kvinnor?

Ja, männen förväntas vara stoiskt lugna i alla situationer, tappra och givetvis nobla och korrekta medan kvinnorna tillåts tappa fattningen och visa mer känslor. Den gamla riddarkulturen lever kvar i modern tappning

 

 

Rätt skola och rätt uttal

 

 

Engelsmännen sänder mycket kort vid alla möjliga och omöjliga tillfällen

så tänk på att inte glömma att sända kort om någon är sjuk, om du sårat någon, vill tacka så mycket, önska lycka till, gratulera och så vidare. Några små detaljer att tänka på i samband med inbjudan till en familj:
Om du behöver använda toaletten frågar du: Can I use your bathroom, please?
Skall du göra något, exempelvis en utflykt med en familj du ej känner så är det artigt att komma fem minuter innan avfärd.
Skall du in till någon så tar du inte av sig skorna som i Sverige utan du ser till att torka av skorna väl på dörrmattan och sedan går du in.

 

leder till att du möts av större respekt, får rätt kontaktnät och lättare får arbete. 7% av alla engelska elever går I Public schools vilket är detsamma som Privata skolor. De kallas Public för de är öppna för alla som kan betala för sig. Eton är den mest kända av dessa skolor. Det engelska kungahuset sänder alltid sina söner dit. För det mesta är dessa skolor uppdelade efter kön. De har alltid skoluniform och det kan kosta upp till £ 5,000 per termin att ha sina barn där.
så om du är kvinna bör du låta mannen öppna dörren osv. så att du inte gör det pinsamt för den artige engelsmannen. Även om de inte känner personen som frågar efter vägen eller trillar så finns engelsmannen där som en räddande ängel. Hur kan jag hjälpa dig? Spåren efter Englands stormaktsvälde finns kvar och då krävdes det orädda män som ville utforska världen
och kan uppfattas som lika svala som svenskar så oavsett vad du känner inför ett beslut som din chef fattar så visar du ingenting. Disciplinen är helt annorlunda än i Sverige där du kan resonera med dina chefer. Du kan tala med närmste chef som i sin tur kan ta upp det med nästa chef om det är viktigt för hierarkin är viktig i England. Kraven är hårda på arbetsplatserna och de anställda förväntas göra sitt bästa och utvecklas progressivt. Om du skall göra affärer med engelsmännen så fungerar det som i Frankrike, du har kontakt med den person som motsvarar dig i rang, VD träffar VD osv. Du förväntas också viga ditt liv åt ditt arbete så behövs det att du stannar längre för att exempelvis göra upp avtal så är det ingen som tittar på klockan utan man fortsätter arbeta som om ingenting hade hänt tills man är klar. Är det då någon

Välkommen till min nya blogg!

    publicerat: 2010-03-29 / 18:10:29
    kategori: Allmänt